Търсене в този блог

понеделник, 16 юли 2018 г.

РАЗЛИЧНАТА МУСАКА/без запържване на продуктите/

От години приготвям мусаката по този начин!Вкусна е!Преди време родителите ми ми подариха тенджера под налягане!Тогава открих страхотния вкус на храната без запръжка!Така започнах да готвя и на фурна.А откакто си купих глинен гювеч,вкусът отиде на друго ниво,както казва Джейми Оливър!Но сигурно вие вече знаете,защото вече почти във всеки дом присъства този традиционен български съд!Не ми остава нищо друго,освен да ви пожелая :"Добър апетит!".








НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 2кг картофи
- 500г кайма
- 2 глави лук
- 2 скилидки чесън
- 100мл олио
- 200 мл доматен сок
- 50 мл червено вино
- сол,джоджен,риган,червен пипер,пушен червен пипер


За заливката:

- 2 яйца
- 1 кофичка кисело мляко
- 5-6 с.л. брашно
- щипка сода бикарбонат
- сол



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Държа да отбележа,че нищо не запържвам!Нарязвам на кубчета картофите.В малко вода размивам каймата,за да стане на малки късчета.Добавям към картофите.Добавям още червен пипер,пушен червен пипер,джоджен,риган,две скилидки чесън,олио,сол,лук, доматения сок и виното.Обърквам всичко в гювеча и доливам с топла вода, докато се покрият продуктите.Пъхам в студена фурна и пека на вентилатор на 180 градуса.Когато течността поизври и картофите са готови, заливам със смес от 1 кофичка кисело мляко,2 яйца,5 -6 с.л. брашно и щипка сода.Пече се до зачервяване на горен реотан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар