Търсене в този блог

сряда, 8 април 2020 г.

ВЕЛИКДЕНСКИ КУРАБИИ


Рецептата,която ще ви предоставя с най-голямо удоволствие я ползвам вече почти двадесет години!Това са перфектните курабии!Ронливи,сладки,ароматни,покрити с хрупкава захар!
















НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:



- 4 яйца
- 2 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1 ч.ч. олио
- 1 ч.ч. разтопена мас/да не е гореща/
- 1,500 кг брашно
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 3 п. амонячна сода/може и с 2 п. амонячна сода,но с 3п. стават по-ронливи/
- настъргана кора на един лимон
- 3 п. ванилия
- захар за декорация
- 3 с.л. кисело мляко за угасяване на содата




НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:




Разбиваме яйцата със захарта,добавяме ванилията,настърганата лимонова кора,млякото,олиото,маста,угасената в кисело мляко два вида сода,като след всеки добавен компонент разбъркваме сместа с миксер.Добавяме постепенно и брашното,като месим с ръка.Тестото трябва да спре да лепне по ръцете и съда.Оформяме топчета с големината на орех,топваме до половината в кристална захар и нареждаме в тава,без да я намазняваме.Нареждаме ги на разстояние,за да не се слепят.Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване.Оформянето може да стане и като гъсенички с помощта на шприц и машинка за месо.Има и вариант тестото да се разточи,да се намаже с яйце,да се поръси със захар и да се изрежат формички.Варианти много,стига да се развихрите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар