Търсене в този блог

сряда, 2 октомври 2019 г.

ГРИЗИНИ С МОРКОВИ

Подариха ми огромно количество моркови!Ясно е,че една част ще отидат в туршиите,а друга за любимата ми салата от зеле,моркови и домати!Но ми се щеше да направя и нещо по-така,по-завъртяно!☺По кулинарния канал 24kitchen тъкмо показваха рецептата на любимите ми таралии.Та от там тръгнах и ето къде  ме доведе любопитството ми - гризини с моркови!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 300 мл олио
- 300 мл бяло вино/в момента не разполагах с бяло вино,но се сетих,че от Нова година ми остана бутилка газирано такова,от по-евтините☺/
- 300 г настъргани моркови/аз ги пуснах в кухненския робот/
- 1 кг брашно
- 1 пакет бакпулвер
- 1ч.л. сол
































НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:














Смесваме в голяма купа олиото,виното,морковите и солта.Замесваме тестото,като прибавяме постепенно брашното,пресято с бакпулвера.Разточваме кора с дебелина около 5 мм.Нарязваме я на ленти с дължина по желание.Всяка лента я усукваме и нареждаме в тава.Аз поставих на дъното на тавата хартия за печене,но на втората тава не сложих и нямаше никакъв проблем с изваждането на гризините.По желание ги поръсваме с едра морска сол.А също така може да се намажат с жълтък и да се поръсят с червен пипер или кимион.Въпрос на вкус!Моите са натурални.Пекат се на 180 градуса с вентилатор до зачервяване.Ако искате да са по-хрупливи,може да ги оставите да покафенеят.Чудесно мезе за бира или за залъгване на вълчи глад!☺☺☺

Няма коментари:

Публикуване на коментар