Търсене в този блог

петък, 20 юли 2018 г.

СЛАВЯНСКИ ГЮВЕЧ

Славянски гювеч по моя начин!С удоволствие го правя,защото е любим на съпруга ми!Още по-вкусен става,ако се приготвя в глинен гювеч.Заслужава си да се пробва!Сигурна съм,че ще ви допадне!Добър апетит!




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


-         пилешки бутчета/бройката е по желание/
-        4 глави лук
-        4 скилидки чесън
-        3 червени и 3 зелени чушки
-         1 люто чушле
-        2 моркова
-        50 мл червено вино
-        сол,риган или мащерка,червен пипер,червен пушен пипер,черен пипер
-        1 ч.ч. ориз
-        300 мл доматен сок
-        сушени домати/ако са от фризера,директно ги нареждам в тавата,ако са много сухи,за кратко ги потапям във вода/


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Месото го задушавам за няколко минути в херметическа тенджера/до полу готовност/.В силно сгорещена  мазнина запържвам лука, чушките и моркова.
Към зеленчуците добавям 1 ч.ч. ориз, 1 люто чушле,чесън,сол,червен и черен пипер плюс червен пушен пипер и малко сух риган.
Доливам с топла вода в съотношение 1 към 4/50 мл от водата замествам с виното/.
Изсип
вам ориза и зеленчуците в тавата/понякога го приготвям в глинен гювеч/, добавям  доматения сок.Нареждам бутчетата /цели или разделени на части/ и сушените домати. Печем на умерена фурна.



Няма коментари:

Публикуване на коментар