Славянски гювеч по моя начин!С удоволствие го правя,защото е любим на съпруга ми!Още по-вкусен става,ако се приготвя в глинен гювеч.Заслужава си да се пробва!Сигурна съм,че ще ви допадне!Добър апетит!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-
пилешки бутчета/бройката е по желание/
-
4 глави лук
-
4 скилидки чесън
-
3 червени и 3 зелени чушки
-
1 люто чушле
-
2 моркова
-
50 мл червено вино
-
сол,риган или мащерка,червен
пипер,червен пушен пипер,черен пипер
-
1 ч.ч. ориз
-
300 мл доматен сок
-
сушени домати/ако са от фризера,директно
ги нареждам в тавата,ако са много сухи,за кратко ги потапям във вода/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото го задушавам за няколко минути в
херметическа тенджера/до полу готовност/.В силно сгорещена мазнина
запържвам лука, чушките и моркова.
Към зеленчуците добавям 1 ч.ч. ориз, 1 люто чушле,чесън,сол,червен и черен пипер плюс червен пушен пипер и малко сух риган.
Доливам с топла вода в съотношение 1 към 4/50 мл от водата замествам с виното/.
Изсипвам ориза и зеленчуците в тавата/понякога го приготвям в глинен гювеч/, добавям доматения сок.Нареждам бутчетата /цели или разделени на части/ и сушените домати. Печем на умерена фурна.
Към зеленчуците добавям 1 ч.ч. ориз, 1 люто чушле,чесън,сол,червен и черен пипер плюс червен пушен пипер и малко сух риган.
Доливам с топла вода в съотношение 1 към 4/50 мл от водата замествам с виното/.
Изсипвам ориза и зеленчуците в тавата/понякога го приготвям в глинен гювеч/, добавям доматения сок.Нареждам бутчетата /цели или разделени на части/ и сушените домати. Печем на умерена фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар