Тъй като често срещам запитвания в кулинарните групи за приготвяне на домашно песто,реших да споделя моя собствен опит от минали години!Всяко лято си засаждам босилек в сандъчета и използвам всяко листенце за любимата подправка!А през зимата ,когато го извадя от фризера, е още по-вкусно!В моето песто отново съм подменила една от съставките!Вместо кедрови ядки,използвах орехи.Вкусът си остава непроменен!Ако не променя нещо в оригиналната рецепта,просто няма да съм Аз!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 2 големи шепи листа от босилек
- 50 г орехи
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. пармезан/най-добре е да вземете парче пармезан и сами да си го настържете/
- 4-5 с.л. зехтин
- сол на вкус
Време за приготвяне:15 мин.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вместо в хаванче,както е в оригиналните рецепти,днес приготвяме пестото в кухненски робот – бързо и лесно!Е,липсва очарованието на отминали времена,но пък успяваме да вместим и тази задача в напрегнатото ежедневие!Започваме със зелениите!Босилек,магданоз,кориандър или каквото друго желаете/за пестото може да се използва всяка билка самостоятелно или комбинация от билки,въпрос на предпочитания/!Важното е да се получи гъста каша. Към получената каша от зелените подправки добавяме чесъна , солта и орехите до смилането им на ситна консистенция.Добавяме пармезана и разбъркваме добре. Накрая малко по малко добавяме и зехтина при непрекъснато бъркане. Полученият сос песто може да използвате веднага, а може да напълните в бурканче и да приберете за съхранение в хладилника.Аз го съхранявам и във фризер.И когато го извадя през зимата в топла стая,възвръща първоначалния си вид! Рецептата за песто е изпълнена!Да ви е сладко!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 50 г орехи
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. пармезан/най-добре е да вземете парче пармезан и сами да си го настържете/
- 4-5 с.л. зехтин
- сол на вкус
Време за приготвяне:15 мин.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вместо в хаванче,както е в оригиналните рецепти,днес приготвяме пестото в кухненски робот – бързо и лесно!Е,липсва очарованието на отминали времена,но пък успяваме да вместим и тази задача в напрегнатото ежедневие!Започваме със зелениите!Босилек,магданоз,кориандър или каквото друго желаете/за пестото може да се използва всяка билка самостоятелно или комбинация от билки,въпрос на предпочитания/!Важното е да се получи гъста каша. Към получената каша от зелените подправки добавяме чесъна , солта и орехите до смилането им на ситна консистенция.Добавяме пармезана и разбъркваме добре. Накрая малко по малко добавяме и зехтина при непрекъснато бъркане. Полученият сос песто може да използвате веднага, а може да напълните в бурканче и да приберете за съхранение в хладилника.Аз го съхранявам и във фризер.И когато го извадя през зимата в топла стая,възвръща първоначалния си вид! Рецептата за песто е изпълнена!Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар