Съпругът ми обожава дробчета с ориз!Останалите членове на семейството пък предпочитат само ориза,овкусен от аромата на дробчетата!И в крайна сметка всичко се омита за отрицателно време!Днес приготвих ястието в гювеч.Правила съм го и в тава,и в тенджера,и на тиган,но днешния вариант определено се хареса най-много!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 500 г дробчета/охладени за предпочитане/
- 500 г ориз
- 4-5 с.л. олио
- бучка масло/около 20 г/
- кимион,черен пипер,сол,червен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Дробчетата се почистват и измиват.Запържват се в силно сгорещената мазнина/олио и масло/,докато се запечатат.Добавя се ориза.И той се запържва до получаване на стъклен блясък.Добавят се подправките.Всичко се разбърква добре.Прехвърля се в гювеча.Доливат се 1 1/2 л топла вода /оризът и водата са в съотношение едно към три/.Поставя се в леко затоплена фурна/в противен случай има опасност гювеча да се спука/.Пече се до поемане на водата от ориза и образуване на препечена коричка.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 500 г дробчета/охладени за предпочитане/
- 500 г ориз
- 4-5 с.л. олио
- бучка масло/около 20 г/
- кимион,черен пипер,сол,червен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Дробчетата се почистват и измиват.Запържват се в силно сгорещената мазнина/олио и масло/,докато се запечатат.Добавя се ориза.И той се запържва до получаване на стъклен блясък.Добавят се подправките.Всичко се разбърква добре.Прехвърля се в гювеча.Доливат се 1 1/2 л топла вода /оризът и водата са в съотношение едно към три/.Поставя се в леко затоплена фурна/в противен случай има опасност гювеча да се спука/.Пече се до поемане на водата от ориза и образуване на препечена коричка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар