Откакто открих пандишпанените изрезки, за мен не е проблем всеки ден да си правя домашна торта с различни видове крем!Няма го досадното печене на блатове,притеснението дали ще стане хубав блата ,а и ще имам ли достатъчно време!Бързо,лесно,вкусно!Различен вкус всеки ден!А и различна форма!Ползвам най-вече силиконови форми за сладкиши,като предварително ги изплаквам със студена вода,за да излезе по-лесно тортата.Друг вариант да улесните изваждането, е като покриете навлажнената форма с домакинско фолио.А при декорирането можете да развихрите фантазията си!При мен декорации не се повтарят.Но все пак зависи и от времето ,с което разполагате.И така,да започваме!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 л прясно мляко/за средна по големина форма/
- 300 г пандишпанчета,начупени на дребни късове
- 1 ч.ч. захар
- щипка сол
- 2 пакета пудинг на д-р Йоткер "Белгийски шоколад"
- 1 п. краве масло/125г/
- 100 натурален шоколад
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Изплакваме формата,в която ще правим тортата.Начупваме пандишпанчетата и запълваме формата на две трети от обема и.Приготвяме крема по указания начин и заливаме.Внимателно разбъркваме.Ако мислите,че кремът преобладава,добавете още малко пандишпанени късове.А ако искате да подобрите вкуса на пудинга,добавете 125 г краве масло,след като го свалите от котлона.Изчакайте да се разтопи,като от време на време разбърквате.Вкусът може да бъде подобрен и като добавите 100г натурален шоколад,начупен на блокчета.И него също го бъркаме в крема до разтопяването му.А има вариант да комбинирате масло и шоколад!Въпрос на предпочитания и налични продукти в момента!Оставяме тортата в хладилник за една нощ.На другия ден я изваждаме от формата и декорираме.В случая моята я поръсих с какао и украсих с шоколадови пръчици и шам фъстък.Друг вариант на тази торта е да сиропираме леко пандишпанените изрезки и да объркаме с разбита сладкарска сметана.Но за този трик - следващия път!Да ви е сладко!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 л прясно мляко/за средна по големина форма/
- 300 г пандишпанчета,начупени на дребни късове
- 1 ч.ч. захар
- щипка сол
- 2 пакета пудинг на д-р Йоткер "Белгийски шоколад"
- 1 п. краве масло/125г/
- 100 натурален шоколад
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Изплакваме формата,в която ще правим тортата.Начупваме пандишпанчетата и запълваме формата на две трети от обема и.Приготвяме крема по указания начин и заливаме.Внимателно разбъркваме.Ако мислите,че кремът преобладава,добавете още малко пандишпанени късове.А ако искате да подобрите вкуса на пудинга,добавете 125 г краве масло,след като го свалите от котлона.Изчакайте да се разтопи,като от време на време разбърквате.Вкусът може да бъде подобрен и като добавите 100г натурален шоколад,начупен на блокчета.И него също го бъркаме в крема до разтопяването му.А има вариант да комбинирате масло и шоколад!Въпрос на предпочитания и налични продукти в момента!Оставяме тортата в хладилник за една нощ.На другия ден я изваждаме от формата и декорираме.В случая моята я поръсих с какао и украсих с шоколадови пръчици и шам фъстък.Друг вариант на тази торта е да сиропираме леко пандишпанените изрезки и да объркаме с разбита сладкарска сметана.Но за този трик - следващия път!Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар