Търсене в този блог

четвъртък, 16 април 2020 г.

ИЗБЕЛВАНЕ НА ВЕЛИКДЕНСКИ ЯЙЦА

Тъй като не винаги по магазините се продават бели яйца,открих лесен начин как сама да си ги избеля за по-добър ефект от боядисването.Не казвам,че съм открила топлата вода,прочетох много рецепти в интернет и си избрах тази!



























НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


- 30 яйца /кафяви/
- 1 л оцет /по възможност да е бял винен,но ако нямате и обикновения върши работа/
- 1 л вода
- домакинска гъба 



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:



На дъното на тенджера поставям плътна кухненска кърпа.Нареждам яйцата едно до друго така,че да няма разстояние между тях.В моята тенджера се събраха на два реда.Изсипвам водата и оцета.Течността трябва да е в такова количество,че да е над яйцата около два пръста.Ако не ви стигнат посочените количества вода и оцет,добавяте още.При мен бяха достатъчни.Отгоре поставих чиния,за да намаля колкото може повече движението на яйцата при варенето.Включвам на степен 4 при 6 възможни.Когато яйцата заврат,изчакваме ги 10 мин.По време на варенето се отделя пяна,която премахваме с решетъчна лъжица.Отстраняваме от котлона и ги оставяме да поизстинат около 15 мин.Под струя топла вода всяко яйце го почистваме с твърдата част на гъбата.Пред очите ни се случва чудо:кафявото яйце се превръща в бяло!Преди да започна да боядисвам яйцата ,ги покрих с топла вода.И продължих според указанието на опаковката.В моя случай боята беше на капсули.Всяко яйце завих в домакинска хартия и с лъжица капвах от всички бои.Получи се ефект на преливане от цвят в цвят.По желание ,когато яйцата изсъхнат,се гланцират с олио.И не забравих да боядисам първото яйце в червен цвят!☺☺☺СВЕТЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ!



Няма коментари:

Публикуване на коментар