Търсене в този блог

събота, 25 май 2019 г.

ПАНАКОТА С КИСЕЛО МЛЯКО



Панна котата ми е един от любимите десерти!Правила съм я в няколко варианта,но за горещите летни дни тази е най-подходяща!С по-малко калории,разхлаждаща и доставяща удоволствие на окото и небцето!













НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 400 мл прясно мляко
- 3 пакетчета ванилия
- 6 с.л.мед
-  3 пакета желатин (10 грама е пакетчето-разтваря се в 4 супени лъжици студена вода)
- 300 г кисело мляко

- куркума
- сок от червено цвекло 
- 10 бр. бишкоти или бисквити
Приготвяне:
Преди да започнете приготвянето на сладкиша,намокрете формата,в която ще го правите.Така по-лесно ще излезе,когато е готов!Загрейте прясното мляко с меда на котлона. Добавете към него предварително разтворения желатин. Киселото мляко (добре разбито, за да е гладко) сипете в дълбока купа и на тънка струйка добавяйте прясното мляко към киселото с постоянно бъркане. Прецедете сместа през цедка да няма бучици, ако е необходимо. Сипете в 2 купички и оцветете двата крема.Към единия добавете сок от червено цвекло,а към другия - куркума.Не посочвам количествата на оцветителите,защото всеки сам решава за себе си какъв интензитет на цвета желае да получи.Сложете първия крем във фризера,за да стегне по-бързо.След като стегне,към него добавете втория крем,наредете бишкотите/по-късно те ще ни послужат за основа/ и отново поставете във фризера.
Изстудения крем обърнете върху чиния .Преди да обърнете,потопете формата за секунди в гореща вода,за да го извадите по-лесно.По желание  полейте с леко затоплен конфитюр  или гарнирайте с пресни плодове, ако желаете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар