Търсене в този блог

понеделник, 30 юли 2018 г.

ЖЕЛИРАН КРЕМ С ДИНЯ И КИВИ

Да си пожелаем "Честит ден на приятелството!" с един импровизиран плодов десерт!Определено подходящ за горещите летни дни!Разхлаждащ и много,много ароматен!



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 2 бр. киви
- 500 г диня
- 2  пакета желатин
- 200 мл прясно мляко
- 150 г захар
- 100 мл вода


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязваме кивито на кубчета.Заливаме със 100 мл вода и посипваме с половината захар.Когато захарта се стопи и сместа се загрее,отдръпваме от котлона.В подходящ съд изсипваме 1/2 пакет желатин.Покриваме го с вода и поставяме за няколко секунди в микровълнова фурна до втечняването му.Добавяме към кивито,разделяме сместа в две чаши и поставяме в хладилника до желиране.Желатинът може да се разтопи и на водна баня,като преди това сме добавили вода ,която го покрива
,но посоченият начин пести време.Когато първият пласт е желиран,затопляме леко млякото.Добавяме останалия 1/2 пакет желатин,предварително втечнен.Разделяме в двете чаши.Отново поставяме в хладилника до желирането на млякото.И следва третия пласт.Динята се смила в кухненски робот,прецежда се и се загрява леко.Добавя се и другия пакет втечнен желатин.Отново разделяме по равно в чашите и отново следва охлаждане.Когато и този пласт се желира,украсяваме с топчета диня и листенца мента!Да ви е прохладно и споделено с добри приятели!

Няма коментари:

Публикуване на коментар