Търсене в този блог

вторник, 18 декември 2018 г.

ПОСТНИ САРМИ С ЛИСТА КИСЕЛО ЗЕЛЕ

Наближава Бъдни вечер!По традиция винаги приготвям постни сарми за празничната трапеза!Ще споделя моята рецепта,като ползвам снимки от архива.Надявам се,че тази година отново ще бъдат толкова  вкусни,колкото винаги са били!








НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

-2 бр. малки кисели зелки
-500 г ориз
-2 стръка праз
-1 ч.ч. (250 мл) олио
-чесън
-черен пипер
-2 с.л.червен пипер
-сол
-чубрица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:




Разрязват се листата на зелката, като се отстранява твърдата им част. Празът се запържва в половината от олиото и червеният пипер , прибавя се и оризът,солта,чубрицата и черен пипер на вкус. Сармите се увиват и нареждат плътно в тенджера, дъното на която е покрито с цели листа зеле. Отгоре се заливат с останалото олио и  се покриват с топла вода в съотношение 3 към 1 спрямо ориза.Слага се и чесънът. Затискат се с чиния. Варят се на тих огън до пълно поемане на водата.А най-вкусни стават в гювеч и на фурна!Но в случая съм ги приготвила в тенджера.Да ви е сладко!





Няма коментари:

Публикуване на коментар