ВРЕМЕ Е ЗА КОЛЕДНАТА БАКЛАВА!
НЕОБХОДИМИ
ПРОДУКТИ:
-1
пакет/500г/ турски кори за баклава
-300г
смлени орехи
-250
г масло
-
1/2 ч.л. лимонена киселина
-
2 п. ванилия
-1
л вода
-800
г захар
Разстилам
пакета кори и отделям две от тях.Другите ги покривам с влажна кърпа.Намазвам с
масло и поръсвам корите с орехи.С тънка пръчица/точилка или част от дървена закачалка/навивам хлабаво и след това набирам полученото руло
от широката част на корите.Разделям ги на две и нареждам в кръг.Така процедирам
и с останалите кори.Отгоре намазвам и поливам с останалото масло.Печем на 160 градуса до зачервяване.Оформянето е
по желание.Зависи от големината и вида на тавата.Моята е около 30 см в диаметър.След
като баклавата изстине,приготвям сиропа.Захарта я слагам,след като водата заври.Оставям
да ври около 10 мин и слагам ванилията и лимонената киселина.Отстранявам от
котлона.Когато сиропът достигне температура около 40 градуса,заливам
саралията.Оставям да престои около 24 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар