Изварата е на почит в моята кухня от няколко години!От сърфирането из руски кулинарни
сайтове ,установих какво разнообразие от вкусотии съществува с участието на този полезен продукт!От днес ще ви представя всички мои опити с извара.Разбрах,че в италианската кухня я наричат "рикота".С нея също се приготвят много ястия,но за това по-късно!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 200 г извара /безсолна/
- 5 с.л. мед
- 2 яйца
- 2 ч.ч. брашно
- 100г краве масло/може да се замести с олио/
- 1 бакпулвер
- кората на един лимон или портокал/а може и ванилия,зависи от предпочитанията/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Объркваме изварата с меда и яйцата . Разбиваме добре /аз го правя в кухненски робот,но може просто с миксер или вилица/, добавяме размекнатото масло/олио/, настърганата лимонова кора, ванилията и брашното с бакпулвера. Замесваме си тесто, което оставяме в хладилника за около 30минути. След това разточваме тестото и с чаша изрязваме кръгчета (диаметъра на чашата е около 4 см.).
Оформяме
си розички от 5 кръгчета (може и повече,като ги нареждаме в редичка със застъпване,навиваме на рулце , срязваме
на две всяко руло и правим две розички/. Отделните
листенца разгръщаме леко навън, за да се получи разцъфнала розичка. Намазваме розичките с разбит жълтък , поръсваме с кристална захар ,поставяме ги
в тава ,покрита с хартия за печене и печем в
предварително загрята на 170 градуса фурна до порозовяване.
сайтове ,установих какво разнообразие от вкусотии съществува с участието на този полезен продукт!От днес ще ви представя всички мои опити с извара.Разбрах,че в италианската кухня я наричат "рикота".С нея също се приготвят много ястия,но за това по-късно!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 200 г извара /безсолна/
- 5 с.л. мед
- 2 яйца
- 2 ч.ч. брашно
- 100г краве масло/може да се замести с олио/
- 1 бакпулвер
- кората на един лимон или портокал/а може и ванилия,зависи от предпочитанията/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Объркваме изварата с меда и яйцата . Разбиваме добре /аз го правя в кухненски робот,но може просто с миксер или вилица/, добавяме размекнатото масло/олио/, настърганата лимонова кора, ванилията и брашното с бакпулвера. Замесваме си тесто, което оставяме в хладилника за около 30минути. След това разточваме тестото и с чаша изрязваме кръгчета (диаметъра на чашата е около 4 см.).
Няма коментари:
Публикуване на коментар