- Този десерт е мил спомен от детството!Майка ми често го правеше,но аз така и не записах рецептата.По спомени и с налучквания успях да го възпроизведа!И съм доволна от получения резултат!Опитайте и вие!
- НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- - 1 л. прясно мляко
- - 1 с.л. топено масло
- - 1 ч.ч. захар
- - 2 ч.ч. фиде
- - 2 п. ванилия
- - канела
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В тиган се запържва фидето до златисто. В тенджера слагате млякото да заври, добавяте захарта,ванилията и фидето. Оставяте на бавен огън да ври, като разбърквате от време на време. След като фидето омекне,разпределяте десерта в чашки.Декорирате с канела.По желание може да се добавят запечени ядки или парченца банан. Може да се яде топло или охладено.
Няма коментари:
Публикуване на коментар