Тази торта винаги я правя с голяма любов,защото е много вкусна и винаги се посреща с възторг!В декорацията може да се изпробват различни варианти,но блатът и кремът никога няма да ви подведат!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За блата:
- 1 1/2 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. брашно
- 6 яйца
- 6 с.л. олио
- 6 с.л. вода
- 1 п. ванилия
- 1 п. бакпулвер
За крема:
- 2 кофички заквасена сметана от 400г
- 1 кофичка течен шоколад /350 г/
За декорация:
- 200г ягоди
- 150 г шоколадови пръчици
За ганаша:
- 200 мл сладкарска сметана
- 200 г натурален шоколад
За сиропа:
- 150 мл вода
- 100 г захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме на пяна яйцата и захарта.Добавяме водата,олиото и ванилията.Разбъркваме с миксера.Добавяме пресятото и смесено с бакпулвера брашно.Разбиваме.Разделяме сместа в шест еднакви купички.Печем последователно блатовете на 180 градуса в тефлонова тава с диаметър 24 см.Когато блатовете изстинат,приготвяме крема,като разбиваме много добре сметаната и течния шоколад.Шоколадът предварително сме затоплили в съд с гореща вода.Приготвяме и сиропа,като слагаме водата и захарта на котлона до завиране.Изчакваме да поизстине.Със силиконова четка сиропираме първия блат,покриваме със сметана и така докато свършат блатовете и крема.Отвън също я измазваме с крем.Приготвяме ганаша,като слагаме сметаната на котлона до степен да заври и я отместваме. Добавяме начупения на малки парченца шоколад.Бъркаме до хомогенизиране на сместа.Поставяме тортата върху решетка и я покриваме с полуизстиналия ганаш.Когато изстине,я декорираме по желание.В случая подредих половинки от ягоди в кръг и облепих с шоколадови пръчици!Украсих с листенца мента.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За блата:
- 1 1/2 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. брашно
- 6 яйца
- 6 с.л. олио
- 6 с.л. вода
- 1 п. ванилия
- 1 п. бакпулвер
За крема:
- 2 кофички заквасена сметана от 400г
- 1 кофичка течен шоколад /350 г/
За декорация:
- 200г ягоди
- 150 г шоколадови пръчици
За ганаша:
- 200 мл сладкарска сметана
- 200 г натурален шоколад
За сиропа:
- 150 мл вода
- 100 г захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме на пяна яйцата и захарта.Добавяме водата,олиото и ванилията.Разбъркваме с миксера.Добавяме пресятото и смесено с бакпулвера брашно.Разбиваме.Разделяме сместа в шест еднакви купички.Печем последователно блатовете на 180 градуса в тефлонова тава с диаметър 24 см.Когато блатовете изстинат,приготвяме крема,като разбиваме много добре сметаната и течния шоколад.Шоколадът предварително сме затоплили в съд с гореща вода.Приготвяме и сиропа,като слагаме водата и захарта на котлона до завиране.Изчакваме да поизстине.Със силиконова четка сиропираме първия блат,покриваме със сметана и така докато свършат блатовете и крема.Отвън също я измазваме с крем.Приготвяме ганаша,като слагаме сметаната на котлона до степен да заври и я отместваме. Добавяме начупения на малки парченца шоколад.Бъркаме до хомогенизиране на сместа.Поставяме тортата върху решетка и я покриваме с полуизстиналия ганаш.Когато изстине,я декорираме по желание.В случая подредих половинки от ягоди в кръг и облепих с шоколадови пръчици!Украсих с листенца мента.
Няма коментари:
Публикуване на коментар