Обичам да експериментирам с необичайни рецепти!И когато резултатът се окаже "УАУ",се чувствам щастлива точно толкова,колкото е бил щастлив Христофор Колумб,откривайки Америка!Не се шегувам!Всяко ново попадение ме прави доволна и щастлива ,че мога да споделя с близките си невероятна храна,а с вас,моите почитатели - невероятна рецепта!Днешната е точно такава!Очаква ви изненада.Това не са обикновени бухти.Хапвайки от тях,откриваме,че вътрешността е ароматна и сладка с вкус на банан.Защото Е банан!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 3 големи банана
- 200 мл прясно мляко/аз имах отворена кутия кондензирано неподсладено такова и ползвах него,а за вегани може да се замести със соево прясно мляко/
- 360 г фино царевично брашно/брашно,а не царевичен грис/
- 2/3 ч.л. канела
- 1 ч.л. куркума
-2 п. ванилия
- пудра захар
- олио /ако имате царевично,още по-добре/
- 1ч.л. ракия/за да не поемат бухтичките прекалено много от мазнината при пърженето/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбъркваме млякото с царевичното брашно,канелата,куркумата и ванилията.Консистенцията е като на тесто за кекс.Нарязваме бананите на късове от по 2 см.В тесен и дълбок съд загряваме олиото на средна степен.Готовността проверяваме,като капнем капка от тестото в нея.Ако започне да се пържи,значи мазнината е готова.Поставяме четири-пет парченца банани в сместа и разбъркваме добре.Внимателно ги поставяме в загрятата мазнина.Пържим ги 3 минути,като непрекъснато ги обръщаме.Когато се зачервят отдолу,ги обръщаме.Готовите бухти изваждаме и нареждаме върху домакинска хартия ,за да се отцеди мазнината.Нареждаме ги в красив съд,поръсваме с пудра захар или ги поливаме с шоколад ,за да е пълно удоволствието.Добър апетит!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 3 големи банана
- 200 мл прясно мляко/аз имах отворена кутия кондензирано неподсладено такова и ползвах него,а за вегани може да се замести със соево прясно мляко/
- 360 г фино царевично брашно/брашно,а не царевичен грис/
- 2/3 ч.л. канела
- 1 ч.л. куркума
-2 п. ванилия
- пудра захар
- олио /ако имате царевично,още по-добре/
- 1ч.л. ракия/за да не поемат бухтичките прекалено много от мазнината при пърженето/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбъркваме млякото с царевичното брашно,канелата,куркумата и ванилията.Консистенцията е като на тесто за кекс.Нарязваме бананите на късове от по 2 см.В тесен и дълбок съд загряваме олиото на средна степен.Готовността проверяваме,като капнем капка от тестото в нея.Ако започне да се пържи,значи мазнината е готова.Поставяме четири-пет парченца банани в сместа и разбъркваме добре.Внимателно ги поставяме в загрятата мазнина.Пържим ги 3 минути,като непрекъснато ги обръщаме.Когато се зачервят отдолу,ги обръщаме.Готовите бухти изваждаме и нареждаме върху домакинска хартия ,за да се отцеди мазнината.Нареждаме ги в красив съд,поръсваме с пудра захар или ги поливаме с шоколад ,за да е пълно удоволствието.Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар