В семейството ни е закон поне един път в седмицата да се приготвя риба!Но не пържена,а задължително печена - на фурна или на скара.А понякога и на пара.С две думи - да влиза в графа " здравословни ястия"!Вкусът не е по-различен от този на пържената риба.Но калориите са много по-малко/за тези,които си броят калориите/!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1кг сафрид/моят е замразен/
- 200г фино царевично брашно/брашно,а не царевичен грис/
-100 мл олио
-сол
- прясно изцеден лимонов сок
-1-2 стръкчета пресен розмарин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Размразявам рибата в хладилника за една нощ.Почиствам я от вътрешностите,измивам добре и я осолявам.Оставям да престои около два часа.Изсипвам я в полиетиленов плик,добавям и брашното.Затварям плика и започвам да го въртя във всички посоки.Когато рибата е оваляна много добре с царевичното брашно,я изваждам,изтръсквам леко една по една и нареждам в тава върху хартия за печене.Прибавям клончетата розмарин.Поливам всяка рибка с олио и пъхам тавата в загрята на 170 градуса фурна.Пече се до получаване на приятен загар.Същата рецепта ползвам и при приготвянето на цаца!При сервиране поливам с лимонов сок.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1кг сафрид/моят е замразен/
- 200г фино царевично брашно/брашно,а не царевичен грис/
-100 мл олио
-сол
- прясно изцеден лимонов сок
-1-2 стръкчета пресен розмарин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Размразявам рибата в хладилника за една нощ.Почиствам я от вътрешностите,измивам добре и я осолявам.Оставям да престои около два часа.Изсипвам я в полиетиленов плик,добавям и брашното.Затварям плика и започвам да го въртя във всички посоки.Когато рибата е оваляна много добре с царевичното брашно,я изваждам,изтръсквам леко една по една и нареждам в тава върху хартия за печене.Прибавям клончетата розмарин.Поливам всяка рибка с олио и пъхам тавата в загрята на 170 градуса фурна.Пече се до получаване на приятен загар.Същата рецепта ползвам и при приготвянето на цаца!При сервиране поливам с лимонов сок.
Няма коментари:
Публикуване на коментар