Ето още едно от моите любими ястия в горещите летни дни!Но нищо не пречи и сега да си го хапнете.По принцип се води арабско ястие,но аз си спомням как още преди около петдесет години баба ми и майка ми го приготвяха!Разликата беше,че разбъркваха яйцата със соса.Но вкусът си остава същият - неповторим!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 средна по големина глава лук
- 6 скилидки чесън
- 1 буркан белени домати
- 4 яйца
- риган
- прясно смлян черен пипер
- червен пипер
- сол
- 2-3 щипки захар
- магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Запържих една глава лук и шест скилидки чесън до порозовяване.Добавих един буркан белени домати,предварително пасирани.Поръсих малко риган,черен пипер,червен пипер.Когато водата поизвря и лукът омекна, овкусих със сол , няколко щипки захар,магданоз.Добавих яйцата,намалих степента на котлона на 4/моят е до шеста степен/.Така ястието къкри спокойно,без да пръска, до готовност на яйцата.Ние ги обичаме леко рохки.Отново поръсих с магданоз и оставих да изстине напълно.Даже малко постоя на хладно в хладилника!Стана още по-вкусно!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 средна по големина глава лук
- 6 скилидки чесън
- 1 буркан белени домати
- 4 яйца
- риган
- прясно смлян черен пипер
- червен пипер
- сол
- 2-3 щипки захар
- магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Запържих една глава лук и шест скилидки чесън до порозовяване.Добавих един буркан белени домати,предварително пасирани.Поръсих малко риган,черен пипер,червен пипер.Когато водата поизвря и лукът омекна, овкусих със сол , няколко щипки захар,магданоз.Добавих яйцата,намалих степента на котлона на 4/моят е до шеста степен/.Така ястието къкри спокойно,без да пръска, до готовност на яйцата.Ние ги обичаме леко рохки.Отново поръсих с магданоз и оставих да изстине напълно.Даже малко постоя на хладно в хладилника!Стана още по-вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар