Когато в шкафа е останал един малък пакет бишкоти,а в хладилника се мъдрят няколко ягодки,не ни остава нищо друго,освен да спретнем набързо един лек пролетен десерт!Ягоди,сметана и шоколад - класика в жанра!И като добавим ефирните бишкоти...Ммм!Неустоимо!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 200 г бишкоти "Савоярди"
-50 мл течна сладкарска сметана
- 4 с.л. пресята пудра захар
- ванилия
- 4 бр. ягоди
- шоколадови пръчици и листа от салвия за декорация
- 200 мл леко затоплен захарен сироп,в който сме добавили 2-3 с.л. сок от портокал /моят беше останал от баклава и го съхранявах в хладилника/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме сметаната с пудрата захар и ванилията до получаване на твърди връхчета.Необходимо е да отбележа,че сметаната задължително трябва да бъде студена.Потапяме бишкотите в сиропа и ги нареждаме в поднос една до друга.Шприцоваме върху тях разбитата сметана.Между цветчетата нареждаме ягодите,нарязани на филийки.Поръсваме с шоколадови пръчици.Украсяваме с листенца салвия.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 200 г бишкоти "Савоярди"
-50 мл течна сладкарска сметана
- 4 с.л. пресята пудра захар
- ванилия
- 4 бр. ягоди
- шоколадови пръчици и листа от салвия за декорация
- 200 мл леко затоплен захарен сироп,в който сме добавили 2-3 с.л. сок от портокал /моят беше останал от баклава и го съхранявах в хладилника/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме сметаната с пудрата захар и ванилията до получаване на твърди връхчета.Необходимо е да отбележа,че сметаната задължително трябва да бъде студена.Потапяме бишкотите в сиропа и ги нареждаме в поднос една до друга.Шприцоваме върху тях разбитата сметана.Между цветчетата нареждаме ягодите,нарязани на филийки.Поръсваме с шоколадови пръчици.Украсяваме с листенца салвия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар