Днес ще ви представя моя нов прочит на рецептата за американски бананови палачинки!Тъй като ме помолиха да съставя нова рецепта,в която да не присъства прясното мляко,аз се позамислих и реших да го заместя с газирана вода!Получиха се невероятно пухкави и с нежна структура палачинки!И които по нищо не се различаваха от оригиналните!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 2 големи банана
- 3 яйца на стайна температура
- 1ч.ч. газирана вода
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 п. ванилия
- 50 г разтопено,но не горещо масло
- 350 г типово брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В кухненски робот разбивам на пюре бананите.Добавям яйцата,газираната вода ,ванилията и отново разбивам.Накрая е ред на брашното и бакпулвера.Трябва да се получи смес,малко по-гъста от боза.В нагорещен тиган с незалепващо покритие сипвам с лъжица по три палачинки.Когато се зачервят добре,ги обръщам.Не залепват,защото маслото е вложено предварително в сместа.Изваждам ги и ги поръсвам с пудра захар или ги поливам с мед.Стават много пухкави и меки!От тази доза излизат около двадесет броя.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 2 големи банана
- 3 яйца на стайна температура
- 1ч.ч. газирана вода
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 п. ванилия
- 50 г разтопено,но не горещо масло
- 350 г типово брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В кухненски робот разбивам на пюре бананите.Добавям яйцата,газираната вода ,ванилията и отново разбивам.Накрая е ред на брашното и бакпулвера.Трябва да се получи смес,малко по-гъста от боза.В нагорещен тиган с незалепващо покритие сипвам с лъжица по три палачинки.Когато се зачервят добре,ги обръщам.Не залепват,защото маслото е вложено предварително в сместа.Изваждам ги и ги поръсвам с пудра захар или ги поливам с мед.Стават много пухкави и меки!От тази доза излизат около двадесет броя.
Няма коментари:
Публикуване на коментар