Търсене в този блог

понеделник, 4 март 2019 г.

КАРТОФЕНО ПЮРЕ

Има ли печена риба,няма да минем и без картофено пюре!На пръв поглед приготвянето му е лесно ,но все пак си има и някои тънкости!Спазването на определена технология при приготвянето на картофеното пюре ще ни гарантира перфектен резултат!










НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ:

- 1кг картофи/картофите да са със светла,нежна кора,това е гаранция,че съдържат голямо количество нишесте/
- 250 мл прясно мляко на стайна температура
- 50 г краве масло на стайна температура
- сол


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Обелваме картофите и ги нарязваме на приблизително равни кубчета.Това ще гарантира едновременното сваряване на цялото количество картофи.Заливаме ги със студена вода/подчертавам:студена/,като количеството вода надвишава нивото на картофите с 2-3 пръста.Проверяваме дали са сварени,като извадим няколко кубчета и ги намачкаме с вилица.Изсипваме водата,но оставяме от нея толкова,колкото да покрие дъното.Добавяме маслото и посоляваме.Намачкваме с ръчен пасатор,подчертавам:с ръчен пасатор!Ако ги минете през електрически пасатор или кухненски робот,ще станат като туткал.А ние не искаме това!Добавяме млякото,като разбъркваме с вилица.Можем да овкусим с черен пипер или друга подправка по желание!




Няма коментари:

Публикуване на коментар