Търсене в този блог

петък, 15 март 2019 г.

КРЕКЕРИ

Моето сърфиране из руските сайтове продължава!Необятни са,както е необятна и страната им!Разгледах много рецепти,избрах няколко,от тях отсях една!Но в нея ми липсваха семената.Обожавам аромата на мак/който е много характерен за руските десерти/ и сусам.Така,че добавих и тях.Вместо вода,ползвах прясно мляко.И се получиха хрупкави крекери,подходящи за потушаване на неистовия глад преди вечеря!☺☺☺
























НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 125 г брашно
- 1/2 ч.л. бакпулвер
-1/2 ч.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. маково семе
- 2 с.л. сусамово семе/бял сусам/
-100 мл прясно мляко
- 70 г масло





НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Аз направих две дози.Загрях на сух тиган семената,за да освободят аромата си.Разтопих маслото.Разтворих в млякото солта и захарта.Добавих маслото и семената.Пресях брашното,добавих бакпулвера и замесих тесто,което не лепи по ръцете.Завих го с фолио за свежо съхранение и го оставих в хладилника за половин час.Разточих тесто с дебелина около 3 мм.Надупчих с вилица ,за да се получи ефект на бисквити и изрязах кръгчета с форма за сладки.А вие може да оформите фитили,които приличат на гризини.Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-15 мин. в тава с незалепващо покритие.Приятно хрупане,любители на солените бисквити!❤❤❤

Няма коментари:

Публикуване на коментар