Търсене в този блог

неделя, 24 февруари 2019 г.

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА СЪС СОС

Тъй като ни омръзнаха пържени пилешки дробчета на тиган,реших да разнообразя малко ястието,като му добавих сос!Да си призная,по този начин приготвени,повече ми допадат.Вкусът е по-богат,дробчетата са по-сочни и се топят в устата!








НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

-500г пилешки дробчета/охладени/
- 1 л бульон
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- 1 ч.ч. бяло вино
- прясно смлян черен пипер
- сол
- 1 ч.л. сос Уорчестър
- прясна мащерка
- 3-4 с.л. препечено на сух тиган брашно







НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязвам на дребно лука.Задушавам го около пет минути и тогава добавям чесъна.В противен случай чесънът ще прегори и ще загуби качествата си.След две минути добавяме почистените и измити дробчета.Задушаваме около десет минути и идва ред на подправките,сос Уорчестър,виното и бульона.Когато течността се редуцира и от нея останат две трети,сгъстяваме с предварително препеченото брашно,като го разбиваме с малко студена вода.Сервираме ястието,поръсено с прясна мащерка.




Няма коментари:

Публикуване на коментар