В последно време намирам много рецепти ,в които се използва майонеза:баници,торти,питки!А сега и сладки!Сладките станаха нежни,леко ронливи и с чудесен вкус.Запазиха формата си при печене.И изобщо мога да кажа,че рецептата е сполучлива!Видях я в един руски сайт,но промених някои от съставките,които не ми бяха по вкуса.Други добавих и накрая се получи нещо фантастично!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 200 г маргарин
-200 г майонеза
-1 яйце
-200 г пресята пудра захар
- 500 г брашно
- 1п. ванилия
- настъргана лимонова кора
- щипка сол
- 1ч.л. бакпулвер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С миксера разбиваме майонезата и маргарина.Добавяме захарта , яйцето ,ванилията,лимоновите кори,солта и отново разбиваме.Следва брашното,пресято с бакпулвера.Получава се меко тесто,което слагаме в пош с шприц.Шприцоваме в суха тава с незалепващо покритие или върху обикновена тава,покрита с хартия за печене.Печем в загрята фурна на 180 градуса около 15 мин., докато леко се зачервят.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 200 г маргарин
-200 г майонеза
-1 яйце
-200 г пресята пудра захар
- 500 г брашно
- 1п. ванилия
- настъргана лимонова кора
- щипка сол
- 1ч.л. бакпулвер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С миксера разбиваме майонезата и маргарина.Добавяме захарта , яйцето ,ванилията,лимоновите кори,солта и отново разбиваме.Следва брашното,пресято с бакпулвера.Получава се меко тесто,което слагаме в пош с шприц.Шприцоваме в суха тава с незалепващо покритие или върху обикновена тава,покрита с хартия за печене.Печем в загрята фурна на 180 градуса около 15 мин., докато леко се зачервят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар