Търсене в този блог

неделя, 17 февруари 2019 г.

СУПА ОТ СВИНСКИ КРАЧЕТА

Всеки обича супа от свински крачета,но не всеки си го признава!Това ястие е традиционно за българина,както и шкембе чорбата!Богато е на колаген и сготвено по подходящия начин,може да мине и за здравословно!Аз приготвям супата от свински крачета така:






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:






- 4 свински крачета
-за да е по-пълно удоволствието и 2 свински уши
-1 настърган морков
-щипка куркума/за цвят/
-щипка пушен червен пипер
- 3-4 дафинови листа
-2-3 скилидки чесън
-черен пипер
- сол в края на варенето


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Измивам добре крачетата и ушите.Когато имам възможност,ги обгарям с горелка /получава се един приятен вкус на опушено месо/.Поставям ги в тенджера под налягане,покривам със студена вода,добавям моркова, куркумата,пушения червен пипер,чесъна,дафиновия лист.Сваряват се почти за половин час.Отварям тенджерата,овкусявам със сол и черен пипер и оставям още малко да поври.В края добавям нарязан магданоз.При поднасяне поръсвам със смлени люти чушлета .В отделен съд сервирам оцет със счукан чесън.Да ви е сладко!





Няма коментари:

Публикуване на коментар