Преди време публикувах тази питка в кулинарните групи,но все не ми оставаше време да я публикувам в блога!Е,тази сутрин съм необичайно ранобудна и времето до разсъмване си е само мое!Отделям го на любимото занимание!Другите задачи ще почакат!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 200 мл прясно мляко
- 45 г прясна мая
- 3 с.л. захарп
- 3 с.л. брашно
- 2 яйца
- 50 мл олио
- 180 г кисело мляко
- 2 с.л. сол
- 800 г типово брашно
- сусам,маково семе
- 50 г масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Размиваме маята в прясното мляко.Добавяме захарта и 3 с.л. брашно.Престоява 10 мин.,за да се активизира маята.След това постепенно добавяме другите продукти,като в началото бъркаме с миксер,а след това започваме да месим с ръце,за да се активира глутена.Трябва да получим меко,нелепнещо тесто.Оставяме го на топло място в голям съд,намазано с олио и покрито с фолио,докато удвои обема си.Разделяме тестото на 2 еднакви части.Едната половина разделяме на четири.Разточваме ги с еднакви размери,нареждаме една върху друга,като между тях мажем с меко масло.Четирите кори едновременно ги разточваме на тънко.Режем на триъгълници.Правим прорез във всеки от тях.Промушваме върха на триъгълника през отвора и завиваме на руло.Нареждаме рулата в кръг в тава,покрита с хартия за печене.Време е за другата половина от тестото.Разточваме го на кора,намазваме с масло и завиваме на руло.Намазваме и отвън с масло и овалваме рулото в царевично брашно.Завиваме на кръг в средата на тавата.Правим прорези през 2см с ножица,но не до края.Разместваме малките рулца наляво и надясно.В средата слагаме топче.,което поръсваме с мак.Оставаме питката на топло да удвои обема си.Печем на 220 градуса около 5 мин.,а след това на 200 градуса - 30 мин.Оставяме да се охлади върху решетка.Оформянето можете да видите тук.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 200 мл прясно мляко
- 45 г прясна мая
- 3 с.л. захарп
- 3 с.л. брашно
- 2 яйца
- 50 мл олио
- 180 г кисело мляко
- 2 с.л. сол
- 800 г типово брашно
- сусам,маково семе
- 50 г масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Размиваме маята в прясното мляко.Добавяме захарта и 3 с.л. брашно.Престоява 10 мин.,за да се активизира маята.След това постепенно добавяме другите продукти,като в началото бъркаме с миксер,а след това започваме да месим с ръце,за да се активира глутена.Трябва да получим меко,нелепнещо тесто.Оставяме го на топло място в голям съд,намазано с олио и покрито с фолио,докато удвои обема си.Разделяме тестото на 2 еднакви части.Едната половина разделяме на четири.Разточваме ги с еднакви размери,нареждаме една върху друга,като между тях мажем с меко масло.Четирите кори едновременно ги разточваме на тънко.Режем на триъгълници.Правим прорез във всеки от тях.Промушваме върха на триъгълника през отвора и завиваме на руло.Нареждаме рулата в кръг в тава,покрита с хартия за печене.Време е за другата половина от тестото.Разточваме го на кора,намазваме с масло и завиваме на руло.Намазваме и отвън с масло и овалваме рулото в царевично брашно.Завиваме на кръг в средата на тавата.Правим прорези през 2см с ножица,но не до края.Разместваме малките рулца наляво и надясно.В средата слагаме топче.,което поръсваме с мак.Оставаме питката на топло да удвои обема си.Печем на 220 градуса около 5 мин.,а след това на 200 градуса - 30 мин.Оставяме да се охлади върху решетка.Оформянето можете да видите тук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар