Моите опити за по-здравословни варианти на любими тестени изделия продължават!Този път е ред на кифлички със сирене.Но за пълнеж може да се ползва мармалад,локум,шунка,кашкавал или за каквото още се сетите!Тестото е с неутрален вкус и търпи различни плънки!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 300 мл прясно мляко
- 500 г типово брашно
- 3 с.л. кисело мляко
- 3 яйца
- 1/2 п. суха мая
- 1ч.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 50 мл олио
- 200г сирене
-50 г меко масло
-50 г меко масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Затоплям леко прясното мляко.Разтварям в него маята,захарта и малко брашно.Изчаквам около 20 мин. и замесвам меко тесто.Оставям го на топло,намазано с олио и покрито с фолио,за да удвои обема си.От яйцата оставям един жълтък,с който намазвам кифличките,преди да ги сложа във фурната.Тестото разделям на осем еднакви топчета.Разточвам ги диаметър 26 см.Намазвам ги с масло и ги нареждам една върху друга.Разделям получения кръг на 16 триъгълника.Завивам кифличките,като преди това в широката част съм поставила плънката.Нареждам ги в тава с незалепващо покритие или в обикновена тава,покрита с хартия за печене.Оставяме на топло да удвоят обема си,намазваме с жълтък,смесен с олио,посипваме със сусам и печем на 180 градуса до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар