Търсене в този блог

сряда, 13 февруари 2019 г.

ПИЛЕШКИ ГЪРДИ С ГЪБИ И ЛУК

За вечерите,когато времето не стига и се чудите  на кой по-напред да обърнете внимание:прането,децата,половинката...Ето решението - бързо,лесно,вкусно!Както казва Джейми Оливър "Вечеря за 30 минути"!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

-500 г пилешки гърди
-500г пресни гъби печурки
-2 глави лук
-1 морков
- 2 скилидки чесън
-соев сос
-пушен и сладък червен пипер
-черен пипер
-риган/сушен/
-сол
-сос от нар
-50 мл червено вино/не е опасно за деца,защото в процеса на готвене алкохолът се изпарява и остава само ароматът/









НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязваме гърдите на кубчета или на  жулиени.Почистваме гъбите/големите готвачи препоръчват да не се мият,а само да се обелят,но аз ги мия непосредствено преди да ги сготвя/.Нарязваме ги също на кубчета .Моркова настъргвам.Лука нарязвам на полумесеци.Скилидките чесън ги обелвам и пресовам по-късно в ястието.
Запечатваме месото на тиган.Добавяме гъбите и лука.Посоляваме и задушаваме,за да си пуснат продуктите соковете.Тогава добавяме чесъна,настъргания морков,пушения и сладкия пипер,ригана,соса от нар,соевия сос и виното.Задушаваме до готовност.Накрая поръсваме с прясно смлян черен пипер.Декорираме със стръкчета пресен риган.Може да се консумира и така,но по желание можете да добавите сварен ориз или картофено пюре.По този начин сготвени,пилешките гърди остават сочни и вкусни!




Няма коментари:

Публикуване на коментар