Това ястие е едно от любимите в къщи!И особено когато е приготвено с домашно месце!В случая заслугата е на баща ми!Той ни подари домашен петел - почистен,разфасован и готов за готвене!Ей така най-обичам!За мен да остане само приготвянето му!Получи се невероятно вкусно ястие!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 средно голяма кисела зелка
- бутчетата,крилцата и гърдите на птицата/останалите части ползвам за супа/
-300 г ориз
- олио
-2-3 скилидки чесън
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Запържвам месото в тенджера под налягане/в противен случай зелето ще има розов оттенък/.Добавям нарязаното зеле и скилидките чесън.Варя до полуготовност на месото.Прехвърлям в глинен гювеч и добавям ориза.Разбърквам,като отгоре нареждам порциите месо.Ако течността е извряла,доливам топла вода .Количеството определям на око,така,че съотношението ориз-вода да е 1:3.Ако в края на печенето оризът е алденте,добавям още малко топла вода.Пека на 150 градуса с вентилатор.Когато водата се е поела от ориза,ястието е готово!Да му се насладим с няколко люти чушлета и чаша студена бира!В случая моята е без алкохол!☺☺☺
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 средно голяма кисела зелка
- бутчетата,крилцата и гърдите на птицата/останалите части ползвам за супа/
-300 г ориз
- олио
-2-3 скилидки чесън
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Запържвам месото в тенджера под налягане/в противен случай зелето ще има розов оттенък/.Добавям нарязаното зеле и скилидките чесън.Варя до полуготовност на месото.Прехвърлям в глинен гювеч и добавям ориза.Разбърквам,като отгоре нареждам порциите месо.Ако течността е извряла,доливам топла вода .Количеството определям на око,така,че съотношението ориз-вода да е 1:3.Ако в края на печенето оризът е алденте,добавям още малко топла вода.Пека на 150 градуса с вентилатор.Когато водата се е поела от ориза,ястието е готово!Да му се насладим с няколко люти чушлета и чаша студена бира!В случая моята е без алкохол!☺☺☺
Няма коментари:
Публикуване на коментар