Докато портокалите са все още в сезона си,да ги "изцедим" максимално!Обожавам аромата им!Бих ги ползвала дори и в основните ястия.Ароматът им ме отнася в гореща Гърция,където вървейки по улицата,можеш да си откъснеш плода от най-близкото дърво.Ако не те видят,разбира се!☺☺
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-1 ч.ч. олио
-2 1/2 ч.ч. захар
-2 ч.ч. портокалов сок
-кората на два портокала (ако сте сигурни,че е екологично чиста)
-кората на един лимон
-2 п. ванилия
-1 п. бакпулвер (10 гр.)
-2 ч.л. сода бикарбонат
-1 ч.л. сол
-700 гр. брашно
-400 гр грис
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Смесете течните съставки (олиото, сока
и настърганите корички, ванилията) и разтворете в тях захарта. Разбъркайте в
друга купа и сухите съставки (брашното, гриса, бакпулвера, содата и солта). В
голям съд (поне 5 л) започнете внимателно да добавяте сухите към мокрите
съставки, като бъркате на всяка добавене чаша. Тестото трябва да е доста
твърдо, но не прекалено като за бисквити. Можете да направите курабийките с шприц,
формички за изрязване, пош или просто да оформите с ръце малки плоски кръгчета. Печете за 10-на 12 мин. на 200 С
върху хартия за печене или намаслете тавата с олио. Щом курабийките леко
порозовеят, са готови. Оставете ги за 3-4 мин. на хартията, преди да ги извадите от тавата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар