Обожавам картофена салата!Особено,когато е придружена с парченце качествено сирене.Тогава за мен салатата се превръща в основно.Вкусно и насищащо!Но когато към нея реших да добавя продукти от сорта "обери хладилник",се получи още по-голяма вкусотия!И докато се чудех как да я сервирам по най-ефектния начин,се сетих,че в нета съм виждала купички от кори за баница,които до сега не бях пробвала.Е,получи се що-годе!Но имам една препоръка:салатата да се насипва в импровизираните купички непосредствено преди сервирането,за да запазят съдовете хрупкавостта си!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-500 г картофи
-1 глава червен лук
-50 мл зеленчуков бульон
-4 с.л. наситнени мащерка,риган и копър
-2 с.л. каперси или нарязани зелени маслини
-3 с.л. оцет
-4 с.л. зехтин или олио
-200 г филе от пушена скумрия
-бял пипер и черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода около 20 мин.Обеленият лук се нарязва на лентички.Кипва се бульонът и къкри 2-3 мин.Заливат се горещите картофи.Подправя се със сол и бял пипер/внимаваме със солта,защото и рибата,и каперсите са солени,освен това при варенето допълнително сме овкусили картофите със сол/.Добавят се парченца риба, лук,билките и каперсите.Смесват се оцетът,зехтинът,солта,черният пипер и се залива салатата.
ПРИГОТВЯНЕ НА КОШНИЧКИТЕ:
Нарязваме квадрати от кори за баница/моите бяха пълнозърнести/със страна 15 см.За три купички за крем карамел ми бяха необходими 12 квадрата - по 4 бр. за всяка кошничка.Обръщаме купичките с дъното нагоре.Намазваме леко едната кора с олио и обгръщаме купичката,като оформяме дипли.И така с останалите три кори.Така процедираме и с останалите две кошнички.Нареждаме ги в тава и печем на 160 градуса до зачервяване.Изваждаме ги и ги обръщаме,за да изстинат.Ползваме ги непосредствено преди сервиране.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-500 г картофи
-1 глава червен лук
-50 мл зеленчуков бульон
-4 с.л. наситнени мащерка,риган и копър
-2 с.л. каперси или нарязани зелени маслини
-3 с.л. оцет
-4 с.л. зехтин или олио
-200 г филе от пушена скумрия
-бял пипер и черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода около 20 мин.Обеленият лук се нарязва на лентички.Кипва се бульонът и къкри 2-3 мин.Заливат се горещите картофи.Подправя се със сол и бял пипер/внимаваме със солта,защото и рибата,и каперсите са солени,освен това при варенето допълнително сме овкусили картофите със сол/.Добавят се парченца риба, лук,билките и каперсите.Смесват се оцетът,зехтинът,солта,черният пипер и се залива салатата.
ПРИГОТВЯНЕ НА КОШНИЧКИТЕ:
Нарязваме квадрати от кори за баница/моите бяха пълнозърнести/със страна 15 см.За три купички за крем карамел ми бяха необходими 12 квадрата - по 4 бр. за всяка кошничка.Обръщаме купичките с дъното нагоре.Намазваме леко едната кора с олио и обгръщаме купичката,като оформяме дипли.И така с останалите три кори.Така процедираме и с останалите две кошнички.Нареждаме ги в тава и печем на 160 градуса до зачервяване.Изваждаме ги и ги обръщаме,за да изстинат.Ползваме ги непосредствено преди сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар