Търсене в този блог

неделя, 20 януари 2019 г.

ХРУПКАВИ КАРАМЕЛЕНИ ПУКАНКИ

Освен до болка познатите солени пуканки,съществуват и различни други варианти на така наречената пуклива царевица!Тя може да се съчетае с карамел,шоколад,бисквити "Орео",канела,розмарин и още много други подправки.Днес ви предлагам вариант на карамелени,но много хрупкави пуканки.Каква е тайната,ще ви я разкрия сега!







НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 100 г  царевица за пуканки
- 2 с.л. олио
- 100 мл вода
- 1 ч.ч. захар
- 30 г масло
- половин пакетче бакпулвер











НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Приготвяме пуканките по стандартния начин.Загряваме олиото в тенджера с капак на степен 5 от 6 възможни.Изсипваме царевицата,слагаме капака и започваме да разтръскваме тенджерата.По този начин пуканките освен,че се загряват,между тях влиза въздух и се пукат на 100%!Изсипваме ги в голяма купа.В същата тенджера изсипваме захарта,добавяме водата и когато сместа добие приятен карамелен цвят,добавяме маслото и бакпулвера.Изсипваме върху готовите пуканки,разбъркваме ги добре и ги изсипваме върху хартия за печене,като от време на време ги размесваме,за да не залепнат.През това време включваме фурната с вентилатор на 100 градуса и пъхаме хартията с пуканките върху решетката на фурната.Там престояват около 10 мин. и ги изваждаме.Вече си имаме хрупливи пуканки с прекрасен карамелен вкус и аромат на масло!Вече сме готови за неделния филм!

Няма коментари:

Публикуване на коментар