Търсене в този блог

сряда, 31 юли 2019 г.

ЖЕЛИРАН КРЕМ С ИЗВАРА

Изварата често присъства на трапезата ми и съответно в блога ми!Един универсален продукт,който използвам в разядки,закуски,даже и десерти!




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:




- 500 г безсолна извара
- 350 г ягоди или малини/може и замразени/
- 200 мл прясно мляко 2%
- 2 п. желатин/от 11 г/
- 300 г захар/може да се замести с 10 с.л.  мед/
- 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Заливаме единия пакет желатин със студена вода.Оставяме го настрани.В блендер или кухненски робот разбиваме извара.Добавяме прясното мляко и половината количество захар/5 с.л.мед/.Отново разбиваме.За секунди поставяме набъбналия желатин в микровълнова печка.Когато се втечни, го изсипваме при млечната  смес.Разпределяме в чашки и поставяме във фризер до стягане на крема.
Заливаме второто пакетче желатин със студена вода.Докато поеме течността,приготвяме плодовото желе.Добавяме към ягодите 150 г захар/5 с.л. мед/,лимоновия сок и 150 мл вода.Когато захарта се стопи,втечняваме и втория пакет желатин.Тази процедура може да се направи и на водна баня,като сложим чашката с желатина в купа с вода на котлона.Когато водата в купата заври,желатинът ще се разтопи. Изсипваме го при плодовата смес.Когато сместа поизстине, я добавяме в чашките при млечния крем и отново поставяме във фризера до стягане и на втората смес.Съхраняваме в хладилник.Украсяваме по желание.



Няма коментари:

Публикуване на коментар