Търсене в този блог

сряда, 24 юли 2019 г.

СЛАДОЛЕД СЪС СЛАДКО ОТ ЯГОДИ


Да се разхладим в горещата лятна вечер с малко домашен сладолед!Какво повече му трябва на човек!Освен някой,с когото да си подели сладоледа!☺☺☺






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 250 мл прясно мляко/  по възможност  домашно /
 - 3 жълтъка
- 100 гр захар
 - ванилия
- 200 мл сладкарска сметана
- ликьор Амарето
- сладко от ягоди или друг плод/рецептата можем да видимТУК/.Принципът на сладко с ягоди е същият,без индришето.





 НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:









Млякото с малко от захарта се затопля до кипене, сипва се в разбитите с останалата захар жълтъци  и ванилията. Сместа се слага на  на водна баня да се сгъсти. Пробва се с шпатула.При бъркане,тя трябва да оставя следа.Не се сгъстява като крем.Оставя се да се охлади. Сметаната и купата,в която ще се разбива трябва да са студени. Разбиваме с миксер сметаната със захарта и ликьора .Не трябва да  е много гъста. Смесваме двете смеси и с шпатула бъркаме. Има два начина за замразяване.  В купа или метална кутия с капак слагаме на дъното натрошен лед около 2 см. В по- малка купа с капак слагаме сместа. Нареждаме малко лед отстрани и отгоре, плюс малко сол. Затваряме и търкаляме 15 – 20 мин. само напред- назад. Отваря се, разбърква се , пак слагаме малко лед и сол, затваряме и още 10 мин. Отваря се и в кутия с капак се слага полузамръзналия сладолед. Поставя се във фризера и след 3ч. трябва да е готов. Втори начин: слага се в кутия с капак и през час три пъти се разбърква.Оставя се да стяга. Трябва му от 6  до 8 ч., за да се стегне напълно.Декорацията е по желание. Да Ви е сладко!







Няма коментари:

Публикуване на коментар