· Отново едно ястие,с продукти,характерни за сезона!Изисква повече време за приготвяне,но вкусът си заслужава!
--400 г тиквички на тънки филийки
· - 500 г предварително приготвена кайма –
смес от телешко и свинско-омесена с едно яйце,лук и подправки/мащерка или
риган/
· - 1к.ч. сварен ориз
· - сол и пипер
· - 3 яйца
· - 100 г настъргано сирене пармезан
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1 Нарежете тиквичките на тънки филийки,осолете
и след това ги намажете от двете страни с олио или зехтин. Гриловаме в тефлонов
тиган или на скара.
2 Добавете ориза към каймата. Подправете със сол и
черен пипер, след това добавете пармезана и останалите яйца. Разбъркайте
добре.
4 След това напълнете вътрешността със сместа от ориза и
каймата и я подравнете добре. Затворете венеца с крайчетата на
тиквичките.
5 Печем при 180 ° C за 25 минути. Извадете от
фурната ,поръсете с още пармезан и сервирайте.
Няма коментари:
Публикуване на коментар