Търсене в този блог

сряда, 17 юли 2019 г.

ВЕНЕЦ ОТ ГРИЛОВАНИ ТИКВИЧКИ


·      Отново едно ястие,с продукти,характерни за сезона!Изисква повече време за приготвяне,но вкусът си заслужава!











  --400 г тиквички на тънки филийки
·        - 500 г предварително приготвена кайма – смес от телешко и свинско-омесена с едно яйце,лук и подправки/мащерка или риган/
·        - 1к.ч. сварен ориз
·        - сол и пипер
·        - 3 яйца
·        - 100 г настъргано сирене пармезан







НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1   Нарежете тиквичките на тънки филийки,осолете и след това ги намажете от двете страни с олио или зехтин. Гриловаме в тефлонов тиган или на скара.
2   Добавете ориза към каймата. Подправете със сол и черен пипер, след това добавете пармезана и останалите яйца. Разбъркайте добре. 
       



Наредете тиквичките в кръг във форма за кекс със застъпване. 
4   След това напълнете вътрешността със сместа от ориза и каймата и я подравнете добре.   Затворете венеца с крайчетата на тиквичките.
5   Печем при 180 ° C за 25 минути. Извадете от фурната ,поръсете с още пармезан и сервирайте.




Няма коментари:

Публикуване на коментар