Търсене в този блог

неделя, 7 юли 2019 г.

ПАЛАЧИНКОВА ТОРТА С ТИКВИЧКИ

Идеята за тази торта беше на дъщеря ми!Някъде видяла нещо,добавихме друго,ползвахме и нещо вече изпробвано и се получи една чудесна лятна солена тортичка!Може да си я хапвате и като предястие,и като основно!Засищаща и същевременно много лека!Състои се от палачинки от тиквички,крем и ред домати.В разрез изглежда още по-добре,защото тогава се открояват цветово отделните пластове!



























НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

За палачинките:

- 6 бр. млади тиквички
- 3 бр. яйца
- 7 с.л. брашно
- 1 с.л. нишесте
- 1 с.л. сол
- малка връзка свеж копър
- черен пипер
- 1 ч.л. сух чесън
- 1 глава лук - настърган
- олио


За крема:

- 500 г извара
- 4 с.л. майонеза
- 4 с.л. кисело мляко
- сол
- черен пипер


3 бр. средно големи домати


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Измивам и настъргвам на едро ренде тиквичките.Посипвам ги с 1 с.л. сол,разбърквам и ги оставям да престоят един час. Изстисквам ги добре от водата.В по-голям съд смесвам изцедените тиквички,настъргания лук,ситно нарязания копър,черния пипер,чесъна,брашното,нишестето и яйцата.Разбърквам добре.От това количество трябва да направим четири палачинки с еднаква големина.Аз ползвах тиган с незалепващо покритие с диаметър 20 см.Сипвам в тигана съвсем малко олио и на добре загрят котлон /на степен 4 от 6 възможни/ изпичам палачинките от двете страни.Нареждам ги в чиния,като между тях поставям къс кухненска хартия,за да обере и малкото мазнина,която са поели.
След като изстинат,започвам да сглобявам тортата.Кремът приготвям като разбъркам с миксер всички съставки и го оставя за час в хладилника.Върху първата палачинка намазвам слой крем.Отгоре нареждам филийки домати.Следва нова палачинка ,крем и домати.Завършвам с крем и подходяща декорация!Тортата трябва да престои в хладилника поне два часа,преди да бъде нарязана!Насладете и се!

Няма коментари:

Публикуване на коментар