Търсене в този блог

петък, 19 юли 2019 г.

ПИЛЕ С КАРТОФИ И МОРКОВИ НА ФУРНА

Пиле с картофи - класика в жанра!Често ги приготвям,но се старая всеки път да внасям нещо ново и различно в рецептата!Било то продукт,или нов съд,или промяна в процеса на приготвяне!Но вкусът си остава неповторим!




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 2 кг картофи
- 3 по-големи бутчета
- 3-4 моркова
- 300 мл пилешки бульон
- 300 г свежа рукола
- 1ч.ч. бяло вино
- 2-3 с.л. соев сос или сос Уорчестър
- 2-3 скилидки чесън
- 1 глава лук
- сол
- пушен червен пипер
- прясна мащерка
- черен пипер






НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Картофите и морковите ги обелвам и ги нарязвам с къдрав нож.Бутчетата ги почиствам и ги овалвам в сол и пушен червен пипер.Лука и чесъна ги почиствам и нарязвам на кубчета.Обърквам в глинен гювеч картофите,морковите,лука,чесъна,солта.Добавям бялото вино , бульона,мащерката и соевия сос.Най-отгоре нареждам бутчетата с кожата нагоре.Похлупвам,слагам във фурната и включвам на 200 градуса.Следя готовността на картофите.Когато омекнат достатъчно,отстранявам капака и запичам ястието до получаване на кафява коричка по картофите и месото.Сервирам върху канапе от свежа рукола,овкусена с балсамов оцет,сол,черен пипер и зехтин.





Няма коментари:

Публикуване на коментар