Търсене в този блог

неделя, 4 август 2019 г.

ТОРТА ОРЕО

За тази много шоколадова торта си имаме повод!Но нищо не пречи да си я направим и без повод и да се почустваме щастливи!При толкова много шоколад!☺☺☺
































НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

За блатовете:

- брашно - 2 ч.ч.
- майонеза - 200 г
- захар - 1 ч.ч.
- какао - 50 г какао
- бакпулвер - 1 бр.
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- вода - 1 1/2 ч.ч.



За крема:

- маскарпоне - 200 г
- крема сирене - 200 г
- сметана - 200 мл за разбиване
- пудра захар - 1/2 ч.ч.
- бисквити орео - 200 г
- парченца натурален шоколад
- 3-4 с.л. ликьор Амарето
- 2-3 ч.л. ванилов екстракт

За ганаша:
- 100 г черен шоколад
- 100 мл сладкарска сметана

За декорация:различни шоколадови лакомства,като не забравяме бисквити Орео.








НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Пресяваме брашното с бакпулвера и содата  в купа и добавяме захарта и какаото . Разбъркваме добре.Добавяме водата и майонезата и отново разбъркваме до получаване на еднородна смес.Разделяме сместа на три еднакви части.Печем в три тавички от алуминиево фолио  с диаметър 20 см ,намазнени и поръсени с брашно.Фурната да е предварително загрята.Времето за печене е около 20 мин. на 180 градуса.
Крема приготвяме,като смесим маскарпонето,крем сиренето,ванилията,ликьора и захарта.След получаването на еднородна смес,добавяме разбитата сметана.Отделяме една част за измазване на тортата,а в останалата добавяме начупените бисквити и парченцата шоколад. След изстиване на блатовете следва сглобяването:блат,крем и най-отгоре блат.Измазваме тортата отстрани,украсяваме с разделените на половинки бисквити Орео.Оставяме за 2 часа в хладилника. Приготвяме ганаша от загрятата до кипване  сметана и разтопения в нея, начупен на парченца,шоколад.Изчакваме леко да изстине,изваждаме тортата от хладилника и я поливаме  с ганаша.Декорираме с бисквити и каквото още се сетим!Но да е шоколадово,за да е пълно удоволствието!☺☺☺




Няма коментари:

Публикуване на коментар