Бухтите на мама!Нея отдавна я няма,но това,на което ме е научила ежедневно приготвям за семейството си!Тези бухти бяха първото ястие,с което тя спечели на своя страна зет си - моя съпруг!☺☺☺Заради него се научих да ги приготвям!След години дъщерите ми се влюбиха във вкуса им и сега ги правя по поръчка на който и да е член от семейството!Спомен за мама!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 кофичка /400 г / кисело мляко с висок процент масленост на стайна температура
- 1/2 кофичка вода със стайна температура
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. сол
- 1с.л. ракия
- брашно около 800 г - докато тестото престане да лепне по ръцете при месене
- 300 мл олио за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С минимум продукти получаваме прекрасен вкус!Разбиваме млякото с водата,ракията,добавяме солта и содата.Изчакваме содата да шупне.Замесваме тестото.Наръсваме плота с брашно.Върху него разточваме тестото на кора с дебелина около 5 мм.Оставяме да почине около половин час,не повече.Нарязваме на ромбоиди и пържим в повечко мазнина на средна степен.Ракията в тестото не позволява бухтите да поемат много мазнина при пърженето.Сервираме със сирене,сладко и айрян!А защо не и течен шоколад!Въпрос на избор!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 кофичка /400 г / кисело мляко с висок процент масленост на стайна температура
- 1/2 кофичка вода със стайна температура
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. сол
- 1с.л. ракия
- брашно около 800 г - докато тестото престане да лепне по ръцете при месене
- 300 мл олио за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С минимум продукти получаваме прекрасен вкус!Разбиваме млякото с водата,ракията,добавяме солта и содата.Изчакваме содата да шупне.Замесваме тестото.Наръсваме плота с брашно.Върху него разточваме тестото на кора с дебелина около 5 мм.Оставяме да почине около половин час,не повече.Нарязваме на ромбоиди и пържим в повечко мазнина на средна степен.Ракията в тестото не позволява бухтите да поемат много мазнина при пърженето.Сервираме със сирене,сладко и айрян!А защо не и течен шоколад!Въпрос на избор!
Няма коментари:
Публикуване на коментар