След като се снабдих с хлебопекарната,изцяло се отказах от заводския хляб!Не,че преди това често съм го хапвала!Просто е обсебващо да се носи аромат на домашен хляб в къщи,да отчупиш препечената коричка на още топлия самун!Правя го най-често с типово брашно,а понякога и с бяло,тип 500.Винаги резултатът е отличен!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 2-3 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
- 300 мл вода
- 500 г брашно
- 1 ч.л. /непълна/ инстантна /суха/ мая
- 2-3 с.л. мляно ленено семе или 1-2 ч.л. пшенични трици /по желание/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Продуктите се слагат в последователността,в която са изброени.Добавките се слагат след петнадесетата минута,когато чуете сигнала на машината.Ако решите да заместите сухата мая с жива,необходимо е да знаете,че съотношението е 1:3 /7г суха - 21 г жива/.В случай,че ползвате жива мая, нея я размивате във водата.Посочените продукти са за хляб от 800 г.
Няма коментари:
Публикуване на коментар