След като ти подарят няколко килограма кайсии,няма начин да не си приготвиш любимото сладко !Този ароматен плод с леко тръпчив вкус се превръща в еликсир след кратка обработка!Като добавка към палачинки,филийка с масло или за глазиране на любимия кекс - вие избирате!И винаги изборът ще е правилен!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 кг кайсии
- 1 кг захар
- сока от един лимон
- листа индрише
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Предварително искам да кажа,че аз не ползвам желиращи компоненти.Измивам добре кайсиите.Ако са по-твърди,ги заливам с гореща вода за около минута и след това ги шокирам с леден "душ"!Така по-лесно се белят и запазват цвета си.Отстранявам люспата,нарязвам на кубчета,заливам с лимоновия сок и поръсвам със захарта.Оставям в хладилника за една нощ.На другия ден добавям чаена чаша вода и индрише и варя до желаната гъстота.За готовността проверявам,като пускам капка от сладкото в чаша студена вода.Ако остане цяла,сладкото е готово.Насипвам го горещо в сухи бурканчета,затварям плътно и обръщам бурканите с капачката надолу.Покривам с плътна тъкан и оставям така до изстиването на бурканчетата.Да ви е сладко!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 кг кайсии
- 1 кг захар
- сока от един лимон
- листа индрише
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Предварително искам да кажа,че аз не ползвам желиращи компоненти.Измивам добре кайсиите.Ако са по-твърди,ги заливам с гореща вода за около минута и след това ги шокирам с леден "душ"!Така по-лесно се белят и запазват цвета си.Отстранявам люспата,нарязвам на кубчета,заливам с лимоновия сок и поръсвам със захарта.Оставям в хладилника за една нощ.На другия ден добавям чаена чаша вода и индрише и варя до желаната гъстота.За готовността проверявам,като пускам капка от сладкото в чаша студена вода.Ако остане цяла,сладкото е готово.Насипвам го горещо в сухи бурканчета,затварям плътно и обръщам бурканите с капачката надолу.Покривам с плътна тъкан и оставям така до изстиването на бурканчетата.Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар