Търсене в този блог

сряда, 8 август 2018 г.

КИФЛИЧКИ С ЛОКУМ

До скоро не знаех какво е да направиш питка или кифличка!Благодарение на известната Ваня Джорджевич се научих много бързо да се справям с месенето на тесто.И даже да изпитвам удоволствие от тази процедура!Ама то не било никак страшно!Въпросът е един път да рискуваш!И като видиш резултата,започваш да търсиш рецепти,модели за питки и поводи да ги направиш!С моя скромен опит,ще бъда доволна,ако съм полезна на начинаещи домакини-кулинарки!Успех!







Необходими съставки:

 

 

 

- прясно мляко - 250 мл  
- вода - 250 мл топла
- мая - 21 г жива мая или 1 /2 пакетче суха инстантна
- 5 с.л. кисело мляко
- щипка бакпулвер
- олио - 100 мл
- захар - 3 с.л.
- сол - 1 ч.л.
- яйца - 2 бр.
- брашно - 800 - 900 г
- 3 к . локум



Начин на приготвяне:

 

 

Разтворете маята със захарта в топло прясно мляко. Заедно с останалите продукти замесете меко тесто. 

Оставете да втаса, докато удвои обема си. Разточете на голяма кора и я нарежете на триъгълници. 

В широката част на всеки триъгълник поставете парче локум. Завийте на кифлички и ги наредете в тава.

Оставете да втасат, намажете ги с разбит жълтък с олио и малко прясно мляко. 

Печете кифличките на 180 градуса за около 25-30 минути.След изваждането им от фурната,ги покривате с кърпа,за да останат меки и пухкави.


Няма коментари:

Публикуване на коментар