Като чуете „Бисквитена торта”, си представяте нещо банално и
добре познато от детството ви!Но в днешно време кулинарите проявяват
креативност и създават нови варианти на познати рецепти.Правила съм тирамису в
чаша,но бисквитена торта в чаша не бях правила!Е,винаги има първи път!Предлагам
ви моя вариант на бисквитена торта в чаша!Надявам се да ви допадне!
- 300г бисквити Пти Бьор
БЯЛ КРЕМ:
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-1 ½ ч.ч. течна сметана
- 1 пакет пудинг на д-р Йоткер без варене
- 1 ¼ ч.ч. прясно мляко
- 225 г крем сирене
- 1ч.ч. пудра захар
- 1 пакет желатин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сметаната се разбива със захарта.Пудингът се разбива с
прясното мляко.Като се сгъсти се съединява със сметаната с шпатула много
внимателно.Желатинът се накисва във вода и се разтопява в микровълнова фурна или
на водна баня.Крем сиренето се разбива с пресятата пудра захар до гладък крем.Към
получения крем се добавя по малко от разтворения желатин.Накрая съединяваме
двата крема – този с пудинг и сметана и този с крем сирене и желатин.
КАФЯВ КРЕМ:
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-
2 п. шоколадов пудинг
-
1 л прясно мляко
-
250 г захар
-
щипка сол
-
200 г шоколад,начупен на плочки/аз предпочитам
натурален,има по-силен вкус/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сваряваме крема,както е указано на опаковката.Сваляме от
котлона и веднага добавяме шоколада.Бъркаме до пълното му разтопяване.След като
се разтопи шоколадът,изчакваме крема малко да изстине и заливаме начупените
бисквити,разпределени в чашите.Когато кафявият крем стегне,шприцоваме отгоре
белия крем.Декорираме по желание!
Няма коментари:
Публикуване на коментар