Търсене в този блог

петък, 10 август 2018 г.

БИСКВИТЕНА ТОРТА В ЧАША

Като чуете „Бисквитена торта”, си представяте нещо банално и добре познато от детството ви!Но в днешно време кулинарите проявяват креативност и създават нови варианти на познати рецепти.Правила съм тирамису в чаша,но бисквитена торта в чаша не бях правила!Е,винаги има първи път!Предлагам ви моя вариант на бисквитена торта в чаша!Надявам се да ви допадне!






- 300г бисквити Пти Бьор

БЯЛ КРЕМ:


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


-1 ½ ч.ч. течна сметана
- 1 пакет пудинг на д-р Йоткер без варене
- 1 ¼ ч.ч. прясно мляко
- 225 г крем сирене
- 1ч.ч. пудра захар
- 1 пакет желатин




НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Сметаната се разбива със захарта.Пудингът се разбива с прясното мляко.Като се сгъсти се съединява със сметаната с шпатула много внимателно.Желатинът се накисва във вода и се разтопява в микровълнова фурна или на водна баня.Крем сиренето се разбива с пресятата пудра захар до гладък крем.Към получения крем се добавя по малко от разтворения желатин.Накрая съединяваме двата крема – този с пудинг и сметана и този с крем сирене и желатин.



КАФЯВ КРЕМ:


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


-         2 п. шоколадов пудинг
-          1 л прясно мляко
-         250 г захар
-         щипка сол
-         200 г шоколад,начупен на плочки/аз предпочитам натурален,има по-силен вкус/

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Сваряваме крема,както е указано на опаковката.Сваляме от котлона и веднага добавяме шоколада.Бъркаме до пълното му разтопяване.След като се разтопи шоколадът,изчакваме крема малко да изстине и заливаме начупените бисквити,разпределени в чашите.Когато кафявият крем стегне,шприцоваме отгоре белия крем.Декорираме по желание!

Няма коментари:

Публикуване на коментар