Търсене в този блог

неделя, 26 август 2018 г.

МАРИНОВАН ПАТЛАДЖАН

Есента е времето,когато в миналото масово се консервираха  плодове и зеленчуци за зимата.В днешни дни по магазините има богат избор от консерви.Нароиха се и много консервни предприятия,които продават на сносни цени.Но когато си го имаш в градината и знаеш как си го отгледал, е грехота да не приготвиш поне няколко вида зимнина.Днес е ред на маринованите патладжани!Идеално мезе за ракийката през
дългите зимни вечери!








НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:



-         5 кг патладжани /обелени /
-         3 ч.ч. оцет
-         1 ч.ч. олио
-         2 ч.ч. захар
-         3 с.л. сол
-         2 глави чесън
-         връзка целина или магданоз








НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязаният на кубчета патладжан се осолява и се залива със студена вода.Така престоява поне час,докато се отдели горчивия сок.Изплаква се и се потапя на етапи във врящата марината /оцет,олио,захар,сол / до промяна на цвета.Когато изстине,нареждаме в бурканчета,като редуваме ред патладжан,ред зеленина и чесън и така до напълването на буркана.При нареждането леко притискаме.Разпределяме маринатата във всички буркани.Най-отгоре заливаме с лъжица препържено олио.Стерилизират се 10 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар