Търсене в този блог

вторник, 21 август 2018 г.

СИРЕНЕВА КАША

Когато времето ни притиска и е невъзможно да спретнем някое  сложно ястие,а фамилията ви аплодира:”Гладни сме!”,и това е вариант!Нищо претенциозно или чак толкова изискано ,но много вкусно!Отново на помощ ни идват златните бабини рецепти!




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


-         6 с.л. брашно
-          80 мл олио и масло в съотношение 1:1
-         600 мл гореща вода
-         300г натрошено сирене
-          щипка сол

И още:

-         50 г масло
-         1 ч.л. пушен червен пипер




НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:



Олиото и маслото се загряват.Прибавя се брашното с бъркане и се запържва 4-5 мин.
На тънка струя и с непрекъснато бъркане се прибавя горещата вода,така че да се разбива добре брашното и да не става кашата на топчета.Прибавя се щипка сол и се оставя да поври 5-6 мин.
Сиренето се натрошава и се прибавя в кашата,изчаква се 2-3 мин. и се отстранява от котлона.

Маслото се запържва,прибавя се червения пипер, и се сипва върху готовата каша.Може да я овкусите с любима подправка,но ние и така я харесваме!Бон апети с кашата на баба!

Няма коментари:

Публикуване на коментар