Понякога,когато сме много заети или сме отделили време за една
дълга разходка, все пак трябва да отделим време и за приготвяне на храна за
семейството. Вярно е,че има ресторанти,но домашното винаги си е по-вкусно!След
днешната ни забежка набързо измислих ето това!Оризови нудълси с доматен сос и
пържен качествен колбас или шунка!Аз шунка нямах в момента и ползвах колбас.Но
пък беше вкусно!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-
500г оризови нудълси
-
400г качествен колбас или шунка
-
50 г масло и 3 с.л. зехтин за нудълсите
За соса:
-
800мл доматен сок/от пасирани белени домати/
-
3 с.л. зехтин
-
4 скилидки чесън
-
пушен червен пипер
-
сол на вкус,малко захар,за да убие киселинността на
доматите
-
5-6 листа босилек
-
2 листа дафинов лист
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Започваме със соса.Загряваме зехтина,леко запържваме пушения
червен пипер и добавяме доматите.Доливаме 1 ч.ч. вода.Пускаме листата дафинов
лист.Посоляваме и овкусяваме с нарязания на ситно чесън.Когато сосът се
сгъсти,добавяме нарязания босилек и 1-2 с.л. захар.Опитваме все пак!Ако е
кисело,добавяме още .Отстраняваме от огъня.
Следват нудълсите.Те са с по-нежна структура от спагетите и
се варят по-кратко.Сипваме ги във вряла вода,на която сме добавили 1 ч.л. сол.След
около 3-4 мин. са готови.Междувременно ги опитваме,за да не се преварят.Когато
са леко алденте,ги изцеждаме от водата,в която са се готвили,изплакмаме ги със
студена,за да прекъснем процеса на готвене и ги поливаме със загрятата смес от зехтин
и масло.Объркваме добре.
Пържим за кратко колбаса и започваме да сглобяваме ястието.В
чинии разпределяме нудълсите,като в средата правим нещо като кладенче.Там
изсипваме част от соса.Най-отгоре нареждаме парченцата колбас.Декорираме със
свежи листа от босилек.
Така от налични в момента продукти и много бързо спретнах
една прилична вечеря!Вкусно е!
Няма коментари:
Публикуване на коментар