Търсене в този блог

събота, 11 август 2018 г.

ОРИЗОВИ НУДЪЛСИ С ДОМАТЕН СОС И ШУНКА

Понякога,когато сме много заети или сме отделили време за една дълга разходка, все пак трябва да отделим време и за приготвяне на храна за семейството. Вярно е,че има ресторанти,но домашното винаги си е по-вкусно!След днешната ни забежка набързо измислих ето това!Оризови нудълси с доматен сос и пържен качествен колбас или шунка!Аз шунка нямах в момента и ползвах колбас.Но пък беше вкусно!




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


-         500г оризови нудълси
-         400г качествен колбас или шунка
-         50 г масло и 3 с.л. зехтин за нудълсите


За соса:

-         800мл доматен сок/от пасирани белени домати/
-         3 с.л. зехтин
-         4 скилидки чесън
-         пушен червен пипер
-         сол на вкус,малко захар,за да убие киселинността на доматите
-         5-6 листа босилек
-         2 листа дафинов лист



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Започваме със соса.Загряваме зехтина,леко запържваме пушения червен пипер и добавяме доматите.Доливаме 1 ч.ч. вода.Пускаме листата дафинов лист.Посоляваме и овкусяваме с нарязания на ситно чесън.Когато сосът се сгъсти,добавяме нарязания босилек и 1-2 с.л. захар.Опитваме все пак!Ако е кисело,добавяме още .Отстраняваме от огъня.
Следват нудълсите.Те са с по-нежна структура от спагетите и се варят по-кратко.Сипваме ги във вряла вода,на която сме добавили 1 ч.л. сол.След около 3-4 мин. са готови.Междувременно ги опитваме,за да не се преварят.Когато са леко алденте,ги изцеждаме от водата,в която са се готвили,изплакмаме ги със студена,за да прекъснем процеса на готвене и ги поливаме със загрятата смес от зехтин и масло.Объркваме добре.
Пържим за кратко колбаса и започваме да сглобяваме ястието.В чинии разпределяме нудълсите,като в средата правим нещо като кладенче.Там изсипваме част от соса.Най-отгоре нареждаме парченцата колбас.Декорираме със свежи листа от босилек.

Така от налични в момента продукти и много бързо спретнах една прилична вечеря!Вкусно е!

Няма коментари:

Публикуване на коментар