Наскоро ми попадна рецепта за крем пита!Нещо,което не бях пробвала до
сега.Като я анализирах,реших ,че ще я направя,но по мой вкус!Обожавам
сиропирани десерти!И от крем пита десертът се превърна в крем баклава!Лошо
няма.Вкусът и е чудесен!Хареса се на всички.За мен това е най-важно.Сигурна съм,че
и вие ще я харесате.Пробвайте и споделете!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-
1 пакет точени кори
- 1 пакет готово пудинг-нишесте по избор
- 1 л прясно мляко
- 1 чаена чаша захар
- 1-2 ванилии
- 1 пакетче краве масло
- 1 пакет готово пудинг-нишесте по избор
- 1 л прясно мляко
- 1 чаена чаша захар
- 1-2 ванилии
- 1 пакетче краве масло
За
сиропа:
-
300 мл вода
-
250 г захар
-
щипка лимонена киселина
НАЧИН
НА ПРИГОТВЯНЕ:
Корите се разделят внимателно
една от друга и се редят в намазнена тавичка, като през 2 кори се наръсва по
малко разтопено масло.Другият вариант е да се начупят и да се полеят с масло,след
което да се запекат до порозовяване.В случая аз ги редих цели. Подреждат се
така всички кори до привършването им. Нарязват се с остър нож на ромбове или
правоъгълници, заливат се с останалото масло и се пекат на по-слаба фурна. Щом
се зачервят, тавата се изважда. През това време се приготвя пудингът/нишестето/
според указанията на опаковката (ако пудингът Ви е за 500 мл. мляко, предвидете
2 пакетчета). С горещия пудинг се залива поизстиналата пита. Когато пудингът стегне и
изстине,сваряваме сиропа.Преди да го свалим о огъня ,му добавяме щипка лимонена
киселина.Оставяме го да почине 10 минути и с леко повдигане на корите от всички
страни,заливаме долната част на крем питата със сироп.Нужно е малко време,за да
се поеме сиропа от корите,но трябва да се въоръжим с търпение!Заслужава си!Отгоре
се декорира по желание .
Няма коментари:
Публикуване на коментар