Търсене в този блог

понеделник, 6 август 2018 г.

СУПА С МЕСО ОТ СВИНСКИ ДЖОЛАН

Знам,че днес е много горещо и на никой не му е до топла супа!Но през това лято времето е променливо като женското настроение и нищо не се знае!Утре температурите може и да са есенни!Трябва да сме подготвени за всякаква ситуация.За това си запишете рецептата,набавете си от най-близкия супермаркет добро парче месо и бъдете готови !А супата си заслужава да се опита!Гарантирам ви!





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 600 г свински джолан/обезкостен/
- 2 глави лук
- 3-4 средно големи картофа
- 2 бр. моркови
- 1/3 ч.ч. фиде
сол, дафинов лист, листа целина
- мляни люти чушлета



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се залива със студена вода и се вари около час и половина. Когато е добре сварено се изважда и се накъсва на парчета.  Връща се обратно в бульона. Прибавят се нарязаните лук , моркови, картофи,подправките без лютите чушлета. След като омекнат, се добавя фидето. Супата се сваля от огъня и  се поръсва със смлените люти чушлета.Подправяме с лимон или оцет.



Няма коментари:

Публикуване на коментар