Знам,че днес е много горещо и на никой не му е до топла супа!Но през това лято времето е променливо като женското настроение и нищо не се знае!Утре температурите може и да са есенни!Трябва да сме подготвени за всякаква ситуация.За това си запишете рецептата,набавете си от най-близкия супермаркет добро парче месо и бъдете готови !А супата си заслужава да се опита!Гарантирам ви!
НЕОБХОДИМИ
ПРОДУКТИ:
- 600
г свински джолан/обезкостен/
- 2 глави лук
- 3-4 средно големи картофа
- 2 бр. моркови
- 1/3 ч.ч. фиде
- сол, дафинов лист, листа целина
- мляни люти чушлета
- 2 глави лук
- 3-4 средно големи картофа
- 2 бр. моркови
- 1/3 ч.ч. фиде
- сол, дафинов лист, листа целина
- мляни люти чушлета
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се залива със студена
вода и се вари около час и половина. Когато е добре сварено се изважда и се накъсва
на парчета. Връща се обратно в бульона.
Прибавят се нарязаните лук , моркови, картофи,подправките без лютите чушлета.
След като омекнат, се добавя фидето. Супата се сваля от огъня и се поръсва със смлените люти чушлета.Подправяме с лимон или оцет.
Няма коментари:
Публикуване на коментар