Търсене в този блог

петък, 22 юни 2018 г.

ФРЕНСКА СЕЛСКА ТОРТА

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

За блатовете:

1 бр. яйца

150 г захар




50 г краве масло/разтопено и охладено/


500 г брашно

20 с.л. пудра захар


За крема:

1кг заквасена сметана/това са две кофички като от кисело мляко/

20 с.л. пудра захар

70 мл течна сладкарска сметана

За декорация използвам изсушени  във фурна и смлени в кухненски робот изрезки от блатовете.



Начин на приготвяне:

  1. Разбийте яйцето и захарта. Добавете млякото на тънка струйка. Сложете меда, содата и маслото. Получената смес сложете да се вари на бавен огън до получаването на златист цвят – около 30 минути.Когато сместа се затопли,тя увеличава обема си.Отстранявате от огъня и след около 5 мин. Следва стъпка 2.
  2. Докато е още топла, сипете брашното,бъркайте в началото с миксер и след това  доомесете на ръка. От полученото тесто оформете 6 топки.
  3. Разточете всяка топка на тънка кора с диаметър около 26 см върху набрашнен плот и печете по 3-4 минути на 170 градуса.След като извадите кората, с форма за торта или тавичка очертавате и изрязвате правилни кръгове.Изрезките ще ползвате за декорация.
  4. Между корите  намажете с част от сладкото.
  5. За крема разбъркайте заквасената сметана и захарта на ръка.С миксер разбийте сладкарската сметана,като тя трябва да е студена.Добавяме я към заквасената сметана,като внимателно бъркаме,за да остане кремът въздушен.
  6. Намажете всяка кора с крем  и  по желание поръсете със смлени орехи. Наредете блатовете и оставете няколко часа в хладилник.А най-добре за една нощ!На другия ден декорирате!И се насладете!Такъв вкус просто не сте опитвали!







Няма коментари:

Публикуване на коментар