Любимите ни диетични сладки!Когато реша да бъда светица,а не грешница правя тях.☺☺☺Или ако ми са останали два-три банана и никой не ги поглежда,това е начинът да ги оползотворя.Защото аз храна не изхвърлям!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 60 грама стафиди
- 1-2 банана (или колкото са необходими за получаването на тесто)
- 2 чаени чаши овесени ядки
- 1 пакетче ванилия
- 1/2 чаена лъжица канела
- 1/2 чаена чаша лешници
- 2 супени лъжици мед
- 50 милилитра олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Включете фурната да загрява при 170 градуса.
Обелете бананите, намачкайте ги заедно с меда, канелата и ванилията. След това добавете овесените ядки, стафидите и смлените лешници. Трябва да се получи еднородна консистенция, това постигнете с необходимото количество банани.
От тестото оформете сладки, оваляйте ги в остатъците от овесени ядки и сплескайте малко.
След това подредете в тава, чието дъно намажете с олио и покрийте с пергамент.
Изпечете ги в загрятата фурна за около 25 минути.
Добър апетит!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 60 грама стафиди
- 1-2 банана (или колкото са необходими за получаването на тесто)
- 2 чаени чаши овесени ядки
- 1 пакетче ванилия
- 1/2 чаена лъжица канела
- 1/2 чаена чаша лешници
- 2 супени лъжици мед
- 50 милилитра олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Включете фурната да загрява при 170 градуса.
Обелете бананите, намачкайте ги заедно с меда, канелата и ванилията. След това добавете овесените ядки, стафидите и смлените лешници. Трябва да се получи еднородна консистенция, това постигнете с необходимото количество банани.
От тестото оформете сладки, оваляйте ги в остатъците от овесени ядки и сплескайте малко.
След това подредете в тава, чието дъно намажете с олио и покрийте с пергамент.
Изпечете ги в загрятата фурна за около 25 минути.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар